Keresés

Hírek

Hírek

2020-03-16

A mérnöki kamara intézkedései a veszélyhelyzetben

Valamennyi területi mérnöki kamarát arra kérik, hogy a meghirdetett és száz főnél több résztvevőre számító programokat mondják le, a képzéseket átmenetileg függesszék fel. A már meghirdetett és a következő napokban megrendezésre kerülő (100 főnél kisebb) programok esetében a szervező kamarák mérlegeljék, hogy ezeket még megtartják-e.
Kérik a területi kamarák segítségét, hogy minden kamarai tagot és mérnök kollégát tájékoztassanak a telefonos vagy elektronikus ügyintézési lehetőségekről, hogy a napi ügyintézés során is a minimálisra lehessen szorítani a személyes jelenlétet igénylő ügyeket.
A veszélyhelyzeti időszak elhúzódása esetén nehézségbe ütközhet (vagy egyenesen lehetetlenné válhat) a következő hónapokban esedékes területi taggyűlések és az országos küldöttgyűlés határidőben történő megtartása. Amennyiben ez a helyzet fennáll, tájékoztatást fognak kérni a megfelelő hatáskörrel rendelkező szervezetektől, hogy az egyes törvényi, számviteli kötelezettségeket hogyan lehet a rendkívüli helyzetben teljesíteni.

Hírek

2020-03-16

A Magyar Mérnöki Kamara elnökének rendkívüli felhívása

Tisztelt Mérnök Úrhölgyek és Mérnök Urak, Kedves Kollégák!

A kialakult helyzetben a mérnökökre is kiemelt szerep hárul.
Nem csak a munkánk során, hanem a társadalmi kapcsolatainkban is példát kell mutatnunk. Ezért fontos a felelősségteljes viselkedés, a példamutatás.
A vírus terjedése megakadályozásának leghatékonyabb módja, ha a személyes kapcsolatokat a minimálisra csökkentjük. Kérem, ha megoldható, mindenki kerülje a csoportos rendezvényeket, elnökségi üléseket, munkaértekezleteket. Most lehet élni a digitalizáció adta lehetőségekkel, ezt fontos  kihasználni. A későbbi veszélyek elkerülése érdekében mindenkinek a megelőzést kell előtérbe helyezni.
A kamarának ebben példával kell elöl járnia, ezért felfüggesztettünk minden csoportos programot, a személyes ügyintézést, előtérbe került az otthon munkavégzés. A bajt most lehet elkerülni, akkor, amikor közvetlenül nem érezzük.  A kamara tagjainak közel 40%-a a veszélyeztetett korosztályba tartozik, vigyázzunk rájuk, vigyázzunk szeretteinkre, vigyázzunk magunkra.

Üdvözlettel:

Nagy Gyula
elnök

Hírek

2020-01-16

Módszertani útmutató készült az éghajlatváltozás hatásainak érzékenységvizsgálatához és kitettség elemzéséhez:  A szakmai útmutató ITT.

Hírek

2020-01-16

Légszennyező források hatástávolságának becslésére szolgáló műszaki tervezési segédletet készített a Tagozat  Szolnoki Környezetvédelmi Szakcsoportja.